Jahodové kysnuté knedle

Jahodové kysnuté knedle

Z multifunkčnej parnej rúry

Máte chuť na sladký obed? Pripravte si dokonalé jahodové knedle.

Prísady na jahodové kysnuté knedle

500 g polohrubej múky, 350 g čerstvých jahôd, 15 g droždia, 250 ml mlieka, 1 žĺtok, 30 g cukru, soľ

Príprava

1/ Pripravte si cesto

Vo vlažnom mlieku s trochou múky a cukru necháme vzísť rozdrobené droždie. Zmes potom vlejeme do misy so zvyškom preosiatej múky, pridáme žĺtok a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré nesmie byť tuhé ani lepkavé, prikryjeme ho utierkou a necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste. 

2/ Knedle naplňte ovocím

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na približne 1,5 cm hrubý plát a nakrájame na štvorce rovnakej veľkosti. Na jednotlivé diely cesta položíme ovocie a starostlivo zabalíme. 

3/ Uvarte ich v pare

Guľaté knedličky necháme chvíľu odpočívať pod utierkou, potom ich preložíme na dierovaný plech a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 15 – 20 minút. Ak chceme knedličky opäť zohriať, umiestnime ich na dierovaný plech a vložíme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 8 – 10 minút.