Losos varený v pare so zeleninovým šalátom a pošírovaným vajíčkom

Losos varený v pare

Z multifunkčnej parnej rúry

Nutrične vyvážená pochúťka, ktorá vám dodá kopu energie.

Prísady na lososa so zeleninovým šalátom a pošírovaným vajcom

600 g filiet z lososa, zväzok rukoly, pol hlávky ľadového šalátu, 300 g cherry paradajok, 1 šalátová uhorka, hrsť čiernych olív, 150 g mozzarelly, 4 vajíčka, 1 lyžica medu, 1 citrón, extra panenský olivový olej, soľ, čierne korenie

Príprava

1/ Pripravte si vajce

Najskôr si pripravíme vajíčka. Štyri misky vyložíme potravinárskou fóliou tak, aby prečnievala cez okraje. Fóliu potrieme olivovým olejom. Do každej misky rozbijeme jedno vajíčko, osolíme a fóliu starostlivo zaviažeme kuchynskou niťou. 

2/ Lososa aj vajce pripravte v pare

Lososa opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Filety potrieme olivovým olejom, osolíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu mäsa zapichneme teplotnú sondu. Vajíčka vyberieme z misiek a preložíme na plech k rybe. Vložíme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 80 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 65 °C.

3/ Dokončite šalát a dresing

Zeleninu umyjeme, nakrájame a premiešame v miske. Z medu, citrónovej šťavy a 70 ml olivového oleja vyšľaháme hladký dresing, dochutíme soľou a čiernym korením a premiešame so šalátom. Lososa po uvarení rozoberieme na plátky. Vajíčka opatrne vyberieme z fólie. Šalát naservírujeme na tanier, pridáme porciu lososa, pošírované vajíčko a mozzarellu nakrájanú na plátky. Pokvapkáme olivovým olejom a môžeme podávať.