Pečený tvarohový koláč

Hodvábne plnky

Chrumkavý základ

Hladký a krémový tvarohový koláč je perfektnou pochúťkou pre hostí.

Ingrediencie na tvarohový koláč

(t. j. jeden 16 cm tvarohový koláč)

Spodná časť
100 g grahamových keksíkov, 2 lyžice cukru, 60 g masla (rozpusteného)

Plnka
500 g krémového syru, 2 lyžice polohrubej múky, 3 stredne veľké vajcia, 40 ml vysokopercentnej smotany, 1 čaj. lyžička vanilkového extraktu

Ako na to

Mixér Electrolux Masterpiece melie keksíky na sušienkový korpus

1) Pripravte dokonalú kôrku

Rúru predhrejte na 180 °C, a potom pomeľte grahamové krekery v mixéri na jemné omrvinky. Náš mixér Materpiece je na to perfektne vhodný, premení vaše krekery na omrvinky v priebehu niekoľkých sekúnd. Omrvinky zmiešajte s roztopeným maslom a cukrom a potom vtlačte zmes do 16 cm okrúhlej formy na koláč. Pre chrumkavý a uspokojivý korpus pečte kôrku 10 minút pri 180 °C.

Mixér Masterpiece
Premixujte sa k lepšiemu pečivu

Mixér Masterpiece vytvorí tie najhladšie a najzamatovejšie textúry, od neodolateľných korpusov tvarohových koláčov po hodvábne polievky.

Prostredie pekárne, rúra v nastavení PlusSteam

2) Pripravte plnku

Vymiešajte syr do krémova, potom pridajte cukor, smotanu, vanilkový extrakt, múku a vajcia. Do dutiny rúry nalejte 100 ml vody. Otočte ovládač na symbol PlusSteam a nahrejte rúru na 180 ℃ a stlačte tlačidlo PlusSteam. Potom stačí iba 5 minút a môžete začať piecť.

Pekár nalieva hladkú zmes na tvarohový koláč v okrúhlej forme na koláč pripravenej na vloženie do rúry

3) Nalejte, uvarte a vychlaďte

Plnku nalejte do kôrky a pečte 15 minút pri 180 °C. Potom znížte teplotu na 120 °C na ďalších 25 minút, kým nebude pevná a iba stred bude vyzerať vlhký a kolísavý. Koláč vyberte z rúry a položte ho na drôtený rošt. Nechajte ho vychladnúť, kým nebude hladký ako hodváb.