Crème Brûlée

Chutný puding

Známa kôrka

Klasický recept pre niekoho, kto si potrebuje trochu osladiť život.

Prísady pre crème brûlée

(päť 100 g porcií)

400 g vysokopercentnej smotany, 6 žĺtok, 80 g cukru, jeden vanilkový struk (zoškrabaný stred)

Ako na to

Pekár, ktorý mieša prísady na puding

1) Zmiešajte puding

Použite kuchynského robota na dokonalé zmiešanie cukru, smotany, zoškrabanej vanilkovej drene a vaječných žĺtkov. Alebo si vyhraďte trochu viac času a zmiešajte ich ručne. Potom nalejte zmes do ohňovzdorných zapekacích foriem.

Kuchynský robot Electrolux
Zoznámte sa so svojím pomocníkom

Dopracujte sa k lepšiemu pečeniu šľahaním a miešaním. Náš robot zjednoduší ťažké úkony, aby ste mali viac času na to zábavnejšie.

Pekár nastavujúci rúru na nastavenie PlusSteam pripravenú na puding

2) Pripravte rúru

Použitím pary na upečenie tohto kvalitného dezertu zachováte miernu vanilkovú príchuť a konzistenciu pudingu. Do dutiny parnej rúry jednoducho nalejte 100 ml vody. Otočte ovládač na symbol PlusSteam a nahrejte rúru na 120 °C a stlačte tlačidlo PlusSteam. Pokojne si sadnite a počkajte 5 minút.

Pekár karamelizujúci cukor na creme brulee flambovacou pištoľou

3) Nastavte, posypte, pripravte

Po piatich minútach, keď mala rúra dosť času na prispôsobenie, môžete do rúry vložiť crème brûlée. Pečte 30 minút, kým nebude puding uprostred mierne kolísavý. Potom puding nechajte vychladnúť v chladničke minimálne 3 hodiny, kým nebude pevný. Povrch crème brûlée posypte cukrom a skaramelizujte ho flambovacou pištoľou. Takto dodáte vašim pudingom tú povestnú chrumkavosť. Dobrú chuť!