Letný čučoriedkový koláč s mrveničkou

Suroviny

Na cesto

1 a ½ hrnčeka hladkej múky

1 hrnček mandľovej múky (máme zo Zdraveorechy.cz)

¾ hrnčeka trstinového cukru

štipka soli

160 g masla (studené)

1 vajce

Šťava z ½ citróna

Na plnku

2 hrnčeky čučoriedok

¼ hrnčeka trstinového cukru

1 lyžica šťavy z citróna

1 lyžica kukuričného škrobu

Postup

  1. Rúru predhrejte na180 °C. Do misy kuchynského robota dajte hladkú múku, mandľovú múku, cukor, soľ a maslo. Rozbite vajce a pridajte šťavu z citróna. Pomocou nástavca v tvare háku vypracujte cesto.
  2. Formu na pečenie o veľkosti 20 x 27 cm (môžete ju jemne vymastiť maslom) vyložte papierom na pečenie. Polovicu cesta rukami vtlačte na dno formy, ideálne až k okrajom.
  3. Čučoriedky v mise premiešajte s cukrom, šťavou z citróna a škrobom. Nasypte ich rovnomerne na cesto a navrch ako mrveničku použite zvyšok cesta.
  4. Pečte dozlatista asi 45-50 minút. Potom nechajte na kuchynskej mriežke úplne vychladnúť.