Ako používať funkciu Sous-Vide na vašej parnej rúre Electrolux

Naposledy aktualizovaný 23.11.2023 14:50


Sous vide varenie a používanie funkcie sous vide na vašej rúre

Varenie vo vákuu alebo Sous-Vide zachováva vlhkosť, vôňu, živiny a chuť  vďaka tejto metóde dosiahnete vždy profesionálny výsledok. Jej hlavnou výhodou je, že prakticky eliminuje riziko prevarenia. Jedlo sa pomaly dusí vo vákuovo uzavretých vreckách, čím sa zvýraznia chute všetkých ingrediencií. Funkciu Sous-Vide nájdete pri modeloch rúr Electrolux SteamPro.

Sous-Vide sa často spája s mäsom, ale môžete v ňom pripravovať aj morské plody, hydinu, zeleninu alebo zemiaky a dokonca aj vajcia, pričom dosiahnete dokonale uvarený bielok a tekutý žĺtok.

Čo budete potrebovať

Okrem rúry SteamPro budete potrebovať aj vákuové vrecká a vákuové zariadenie.

Sous-Vide vrecká

Vákuové vrecká Electrolux sú vhodné pre rúry s funkciou Sous-Vide a sú kompatibilné s akýmkoľvek vákuovým zariadením. Sú vyrobené z recyklovaných materiálov* a majú až o 40 % nižšie emisie CO2** ako predtým, kúpiť ich môžete tu. 

Po skončení varenia nezabudnite recyklovať vákuové vrecko. Predtým z neho však odstráňte všetky zvyšky jedla, aby ste zabránili kontaminácii recyklačného koša. Vrecko potom môžete vyhodiť do plastového recyklačného koša.

*Vrecko je vyrobené z materiálu NEXT FLEX MP0X (formát > A4), ktorý je recyklovateľný podľa normy EN 13430 (zodpovedá norme DIN EN 13430).

**Podľa hodnotenia životného cyklu (LCA), ktoré vykonala spoločnosť Electrolux



Vákuová zásuvka

Na utesnenie vreciek Sous-Vide budete potrebovať vákuové zariadenie. Existujú rôzne stolové verzie alebo vstavané zásuvky, ktoré vám uľahčia experimentovanie s touto metódou prípravy jedla. Vyberte si vstavanú vákuovú zásuvku Electrolux a vybavte svoju kuchyňu profesionálnym zariadením pre hladký proces varenia a pocit luxusu.


Ako používať funkciu Sous-Vide

1. Naplňte zásuvku na vodu na maximálnu úroveň.

2. Vložte jedlo do vákuového vrecka a utesnite ho. Umiestnite rošt v rúre do tretej pozície a položte naň vrecko.


3. Na rúre SteamPro vyberte funkciu Sous-Vide
4. Nastavte dobu varenia
5. Nastavte teplotu
6. Stlačte ŠTART

Tipy a triky

  • Po použití funkcie Sous-Vide sa odporúča červené mäso krátko orestovať na panvici alebo na grile, aby sa dosiahol chrumkavý povrch.
  • Ak varíte viac kusov hydiny alebo rýb v jednom vrecku, ukladajte ich vedľa seba, nie na seba, aby boli správne prepečené.
  • Ak chcete použiť funkciu Sous-Vide pre jedlo zmrazené vo vákuovom vrecku, vložte ho z mrazničky priamo do rúry.


Ďalšie informácie o vašom konkrétnom modeli rúry nájdete v používateľskej príručke. Návod na použitie nájdete tu.

Teraz, keď ste sa dozvedeli o príprave jedál metódou Sous-Vide, kliknite sem a dozviete sa viac o pečení na pare.

Napíšte recenziu a vyhrajte
Napíšte recenziu a vyhrajte

Váš názor je pre nás veľmi dôležitý. Preto každého, kto na základe registrácie vyplní recenziu, automaticky zaradíme do pravidelného losovania o stolný mixér Explore 7.