Doprajte svojej dovolenkovej klasike ešte lepšiu chuť v pare

Naposledy aktualizovaný 13.5.2020 13:41

Dovolenková sezóna je skvelý čas na varenie! Strávte čas v kuchyni spolu s rodinou alebo priateľmi a užite si spolu dlhé večere.



Dusenie mäsa

Aké mäso môžete napariť? Varenie v parnej rúre je vhodné pre rôzne druhy mäsa, ako je šunka, bravčové, hovädzí hrudník, hovädzie plece atď. Para pomáha uvoľňovať vlákniny mäsa a je tak jemné, ale bez rozpadania sa. Hydina, ako je morčacie a kuracie mäso, je pomerne chudá a para napomáha šťavnatému a vláčnému mäsu. Nižšie nájdete niekoľko tipov a trikov, ako doma napariť mäso.


Šunka

- V prípade šťavnatej šunky začnite umiestnením šunky priamo na mriežku rúry a dajte prázdny plech pod mriežku.

- Šunku nechajte pariť pri 100 ° C, kým nedosiahne teplotu jadra 70 ° C. (Čas, ktorý to skutočne vyžaduje, sa líši v závislosti od veľkosti šunky, preto je najlepšou cestou meranie teploty jadra.) Keď dosiahne správnu teplotu, vyberte ju a nechajte vychladnúť.

- Akonáhle sa ochladí, potirete ju tým, čo máte radi. Odporúčame napríklad zmiešať horčicu a vaječné žĺtky, keď je šunka potretá, posypeme strúhankou.

- Potom pečieme pri teplote 175 ° C pri suchom vzduchu, až kým sa šunka neopečie do zlatista (trvá iba 5 až 10 minút).



Morka

- Skvelý spôsob, ako dostať morčacie mäso šťavnaté aj chrumkavé, je najprv ho napariť na 100 ° C plnou parou s náplňou vo vnútri.

- Vložte teplomer do kosti a varte, kým nedosiahne 68 ° C. (Čas, ktorý to skutočne vyžaduje, sa líši v závislosti od veľkosti vašej morky, a preto je najlepšou cestou meranie teploty jadra.)

- Keď dosiahne správnu teplotu, vyberte ju a nechajte kožu uschnúť.

- Po oschnutí potrite celú morku rozpusteným maslom a nechajte ju piecť 30 minút na suchý vzduch 200 ° C, aby koža stmavla a bola chrumkavá. 


Glazované rebierka alebo hovädzí hrudník

- Začnite osolením rebierok alebo hovadzieho hrudníka a cez noc nechajte v soľnej kruste.

- Parte pri 100 ° C najmenej 3-4 hodiny v závislosti od veľkosti. Rebierka sú hotové, keď sa mäso začne ľahko uvoľňovať z kosti. V prípade hrudníka je hotovo, keď môžete ľahko rezať do mäsa pomocou malého noža. Nechajte vychladnúť. Rebierka nakrojte na plátky medzi kosťami alebo nechajte hrudník tak, ako je.

- Urobte glazúru s 1 dcl hnedého cukru, 3 dcl tmavého piva, 1 polievkovej lyžice jablkového octa, 1 polievkovej lyžice horčice, štipky soli a štipky chilli. Cukor a ocot zamiešajte v hrnci a priveďte k varu, pridajte pivo a znižte teplotu, až kým nedostaneme hustú konzistenciu (približne 10 - 15 minút).

- Glazujte mäso a zahrievajte v rúre. Toto jedlo si môžete pripraviť deň predtým a pred podávaním iba poliať a zahriať.


Sous-vide

Sous-vide je perfektný spôsob prípravy zeleniny. Je to zdravšie, pretože počas procesu varenia sa stráca menej výživných látok, zlepšíte prirodzenú chuť a získate lepšiu textúru.


Zeler s maslom, tymiánom a citrónovou kôrou

- Olúpajte a nakrájajte zeler a vložte do vrecka na vákuovanie spolu s maslom, stonkami tymiánu, citrónovou kôrou a štipkou soli

- Varte v plnej pare pri 100 ° C asi 20-25 min. Ochlaďte a podávajte tak, ako je, osmažte alebo grilujte


Mrkva s korením a pomarančovou šťavou

- Olúpajte mrkvu a vložte ju do vrecka na vákuovanie spolu s badyánom, chilli, škoricou a štipkou soli.

- Varte v plnej pare pri 100 ° C asi 15-20 minút. Ochlaďte a podávajte tak, ako je, osmažte alebo grilujte. Šťavu používajte na omáčku alebo dresing.


Parný kuchár ako profesionál

Nechajte rúry SteamPro povýšiť varenie v pare na vyššiu úroveň. Objavte funkcie vrátane Sous-Vide, Connected Cooking, ktoré umožňujú ovládanie rúry pomocou smartfónu a asistenta varenia v pare. Rúry SteamPro sú pripravené pripraviť vaše každodenné jedlo ešte chutnejšie.


Objavte naše rúry SteamPro


Ohodnoťte svoj spotrebič
Ohodnoťte svoj spotrebič

Váš názor je pre nás dôležitý. Ceníme si každú recenziu, ktorá hodnotí používanie spotrebiča a výsledky, ktoré dosahuje. Budeme preto radi, ak sa aj vy podelíte o svoje skúsenosti so spotrebičom.