Na varenie v pare nemusíte byť šéfkuchár, je to jednoduché. Dosiahnutie chrumkavejších kôrok, nadýchaných vnútier a sviežej zeleniny nebolo nikdy jednoduchšie. A zakaždým získajte perfektnú ryžu, šošovicu a obilniny.
Naparovanie ryže (ryža basmati, paraboiled alebo jazmínová ryža)
Varenie ryže v parnej rúre nie je len jednoduché, dostanete aj lepší výsledok. Ryža skončí vždy dokonalá. Každé zrnko sa bude rovnomerne variť, ale nebude sa prevarovať a bude mať nadýchaný výsledok. Pokiaľ ide o naparovanie verzus varenie, uprednostňujeme naparovanie našej ryže.
Všetko, čo potrebujete, je 1 diel ryže zmiešaný s 1 dielom vody a štipka soli.
Vložte ingrediencie do vhodnej nádoby do rúry.
Použite plnú paru na 100 °C po dobu 20 minút. Hotovo!
Parená šošovica a ostatné zrná
Šošovica má tendenciu premieňať sa na kašu pri varení v hrnci, čo sa nestane v parnej rúre, pretože para nerozvarí šošovicu. Šošovica bude tiež výživnejšia pri varení v pare, pretože nevyvaruje šošovicu ako vriaca voda.
Ako naparovať šošovicu: 1 diel červenej šošovice zmiešaný s 1 dielom zeleniny a štipkou soli je všetko, čo potrebujete, vložte prísady do vhodnej nádoby do rúry. Nastavte plnú paru pri 100 ° C po dobu 13-15 minút, hotovo!
Skvelé!
Parenie je skvelý spôsob varenia pre veľa zŕn. Je to spôsob varenia bez námahy s vynikajúcim výsledkom. Skúste napríklad naparova quinou, bulgur alebo kus kus. Stačí vziať do úvahy čas varenia jednotlivých pokrmov, pretože sa líšia.
Para vylepšuje dobré jedlo
Doprajte svoje obľúbené jedlo chutnejšie bez väčšieho úsilia. Na varenie zeleniny, rýb, mäsa, chleba a dokonca aj zákuskov používajte paru, aby ste dostali chrumkavé vonkajšie okraje a nadýchané vnútro plné chuti.