Obnovte zvyšky jedla bez toho, aby ste ich vysušili. Keď máte parnú rúru, jedlom sa zbytočne neplytvá.
Ohrievanie zvyškov
Ak si myslíte, že zvyšky po zahriatí sú nudné alebo nevýrazné, zamyslite sa znova. Nikdy nemrhajte potravinami, keď máte k dispozícii parnú rúru. Para rýchlo zahreje zvyšky bez toho, aby ich vysušila. Niektoré parné rúry majú na tento účel špeciálny program, na parných rúrach Electrolux sa to nazýva „regenerácia pary“. Ako dlho zohrievať jedlo v parnej rúre? Niiekoľko pokynov nižšie.
Stredná vlhkosť
Povedzme, že máte v chladničke polovicu quiche, pridaním pary bude tento quiche ako nový, pretože para zahrieva aj dodáva vlhkosť. Ale ak použijete plnú paru, quiche bude príliš vlhký a mokrý.
Plná para
Nevyhadzujte staré cestoviny alebo ryžu, plná para je skvelá pre ich obnovenie - dokonca dobre funguje s varenými zemiakmi. Cestoviny, ryža a zemiaky majú tendenciu trochu vyschnúť, keď sú v chladničke, a vlhkú vodu opäť pridáva para.
Funguje tiež dokonale na ohrievanie dusenej zeleniny, stačí ju položiť na plech a použiť plnú paru tesne pred podávaním. Bude to trvať iba pár minút a bude opäť perfektná!
Vynikajúca chuť je jednoduchá!
Naše rúry s technológiou SteamBoost ponúkajú tri úrovne pary. Špeciálne programy na pečenie, ako aj jeden program iba s parou pre novú úroveň chuti, chrumkavosti a nadýchanosti.