Pečieme lepší chlieb pomocou pary

Naposledy aktualizovaný 15.5.2020 13:13

Objavte, ako para zdokonaľuje vaše pečenie. Parná rúra umožňuje dokonalé prostredie na kysnutie cesta a dodá vášmu chlebu chrumkavú kôrku.



Zdokonaľte svoje pečenie

Parná rúra otvára úplne nový svet chutného, vzdušného chleba s chrumkavou zlatohnedou kôrkou. Celý proces začína už tým, keď para začne vytvárať rovnomernú teplotu, ktorá je ideálna pre vaše cesto. V priebehu pečenia para vytvára chrumkavú kôrku, pretože na chlebe vytvára mokrý povrch a zároveň udržuje vlhkosť vo vnútri.


Kysnutie

Použitie pary na kysnutie cesta je fantastické, pretože máte k dispozícii dokonalú a rovnomernú teplotu na to, aby sa cesto zdvihlo. To znamená, že cesto stúpa rýchlejšie a rovnomernejšie. To je skvelé pre všetky cestá, ale najmä pre kysnuté cesto, pretože získate vyššie a nie také husté cesto, ako keď ho necháte kysnúť pri izbovej teplote.

Paru môžete použiť na prvé, ale určite tiež na druhé kysnutie. Keď chlieb alebo pečivo kysnú, para pomáha pri ľahšom pečení chleba s väčším množstvom vzduchu vo vnútri. Vhodná teplota je okolo 25 - 30 ° C , vo všeobecnosti platí, že vyššia teplota znamená rýchlejšie kysnutie - a cesto nemusíte pri stúpaní v parnej rúre zakrývať. 


Pečenie

Naučiť sa, ako piecť chlieb v parnej rúre nie je ťažké a výsledok je vynikajúci. Použitie pary na začiatku procesu pečenia robí chlieb krehkým na povrchu. Je to tak preto, že para (alebo v podstate voda) vytvára mokrý povrch, ktorý napomôže rovnomernejšiemu pečeniu.

Keď skončíte so suchým teplom, bude mokrý povrch ešte svieži než keby ste použili iba suché teplo od začiatku. Para tiež pomôže udržať vlhkosť v chlebe - už nikdy viac suchý a hustý chlieb. (Ak používate jednu z parných rúr, vyskúšajte funkciu pečenia chleba.)


Pečieme remeselnícky chlieb doma

Pečte veľký chlieb stlačením tlačidla. Rúry SteamBake používajú paru na kysnutie cesta, kysne rýchlo a má vzdušne nadýchané vnútro. Aby sa dosiahol konečný dokonalý výsledok, používa sa pravidelné suché teplo, ktoré spôsobuje, že kôrka je chrumkavá a zlatohnedá.


Objavte naše rúry SteamBake


Pomohol vám tento článok?