V parnej rúre uvarte chutné ryby

Naposledy aktualizovaný 11.5.2020 13:40

Varenie rýb v parnej rúre je také jednoduché. Naparovanie udržuje ryby vláčné a pevné a je rýchlejšie a ľahšie viac ako si myslíte.



Vynikajúca ryba

Celkovo sa odporúča teplotu trochu znížiť, najmä pokiaľ ide o filé z rýb. Pri naparovaní filé na plnú paru sa snažte udržiavať teplotu okolo 80 ° C. Ako dlho sa ryby naparujú, závisí od teploty rúry a teploty jadra rýb. Špičkovou vychytávkou šéfkuchára je používať sondu, aby ste mohli sledovať teplotu jadra, ktoré sa líši v závislosti od ryby.

Neexistuje jeden najlepší rybí filet na naparovanie alebo najlepší spôsob naparovania rýb, skúste naparovať svoju obľúbenú rybu! Tipom je napr. zabaliť rybie filé do niečoho pred varením, napr. do kapusty, mangoldu alebo morských rias. Môžete tiež vyskúšať a pridať nejaké korenie a olej pred zabalením, aby ste získali ešte lepšiu chuť.


Ostatné ryby

Celá ryba

Ak pri naparovaní celej ryby používate vysokú vlhkosť alebo strednú vlhkosť, šetrné varenie zabraňuje rozpadnutiu rýb skôr, ako sa naparia v jadre.

Rybacie mousseline 

Pri výrobe rybacej mousseline je para vynikajúca, pretože v porovnaní s vriacou vodou má mierny dopad. Mousseline má tak citlivú textúru a pri pare sa nerozpadá.


Recept: Morský vlk v slanej kruste 

Ingrediencie pre dve osoby

2 celé morské vlky (každý 400 g), 2 kg aromatickej soli

Prísady do aromatickej soli

2 kg hrubej soli, 1 citrón, 10 ružových korení (sušených), 20 g zmiešaných aromatických bylín (šalvia, rozmarín a tymián)

Príslušenstvo: Smaltovaný plech

Podávajte s prílohou alebo podľa vlastného výberu, napr. s pečenými zemiakmi a zeleninou.


Kroky pre aromatickú soľ:


Aromatické bylinky dôkladne umyte a usušte a nasekajte.


V miske premiešajte bylinky so soľou, strúhaným citrónom (iba žltá časť) a ružovým korením.


Zmes sa umiestni na plech a pečie sa pri 120 ° C v statickom režime 40 minút, nechá sa vychladnúť.


Kroky pre morského vlka v soli:


Očistie rybu, umyte ju pod tečúcou vodou a dobre ju osušte.


Naneste vrstvu soli na spodnú časť plechu, vložte morské vlky a úplne ich zakryte zvyškom aromatickej soli.


Nastavenie varenia: V závislosti od vašej rúry (s alebo bez Steamify)

- Steamifikujte 130 ° C po dobu 20 minút. Úroveň: 2 alebo

- Vysoká vlhkosť 130 ° C počas 20 minút Úroveň: 2


Vynikajúca chuť je jednoduchá!

Naše rúry s technológiou SteamBoost ponúkajú tri úrovne pary. Špeciálne programy na pečenie, ako aj jeden program iba s parou pre novú úroveň chuti, chrumkavosti a nadýchanosti.


Objavte naše rúry SteamBoost


Ohodnoťte svoj spotrebič
Ohodnoťte svoj spotrebič

Váš názor je pre nás dôležitý. Ceníme si každú recenziu, ktorá hodnotí používanie spotrebiča a výsledky, ktoré dosahuje. Budeme preto radi, ak sa aj vy podelíte o svoje skúsenosti so spotrebičom.