Začnite s parnou rúrou

Naposledy aktualizovaný 11.5.2020 13:09


Vitajte v ochutnávke každý deň s parou! Ukážeme vám niekoľko tipov a trikov, ako môže vaša parná rúra prinášať to najlepšie pri varení.



Vitajte

Gratulujeme k parnej rúre! Či už ide o nový nákup alebo ak ste už nejakú dobu mali parnú rúru, para je skvelý spôsob varenia. Keď začnete používať paru, objavíte výhody sami - predstavíme vám však, prečo je para vynikajúca na varenie všetkého od každodenných jedál až po občerstvenie, neskoré raňajky alebo večere pri zvláštnych príležitostiach.

Vitajte vo svete pary!


Nádoba na vodu

Hlavný rozdiel medzi parnou rúrou a klasickou horkovzdušnou rúrou je ten, že parná rúra varí s parou. Na to potrebuje nádobu na vodu, ktorá musí byť naplnená vodou, aby rúra správne fungovala. Teplo z rúry potom premení vodu na paru.

Na parných rúrach Electrolux je nádoba na vodu umiestnená v pravom hornom rohu parnej rúry. S výnimkou rúry SteamBake, kde je miesto na vodu v dutine v spodnej časti rúry. Pred začatím varenia sa uistite, že ste ju naplnili.


Hladiny pary

Ďalšou vecou, ktorú si treba zapamätať, sú rôzne úrovne pary, ktoré môžete použiť pri varení, na parných rúrach Electrolux sa nazývajú Plná para, Vysoká vlhkosť, Stredná vlhkosť a Nízka vlhkosť. Ako všeobecné usmernenie platí to, pre čo rôzne úrovne pary fungujú dobre:

- Plná para využíva nepretržitú paru pre zdravé a chutné jedlo. Ideálne na šetrné varenie surovín, ako je zelenina, ryža, kuskus a morské plody (ryby, mušle a krevety).

- Vysoká vlhkosť kombinuje horúci vzduch s parou pre jemné jedlo. Ideálne pre chutné pokrmy, ako sú pudingy, ovocné koláče, teriny a ryby.

- Stredná vlhkosť kombinuje horúci vzduch s parou pre jemné dusenie. Ideálne na dusené mäso alebo pečené ryby, ako aj na pečenie chleba a sladkého cesta.

- Nízka vlhkosť kombinuje horúci vzduch s parou pre šťavnaté a chrumkavé jedlo. Ideálne pre mäso, hydinu, ryby, jedlá z grilu, pečenú zeleninu, ako aj na pečenie koláčov, muffinov a sušienok.



Para vylepšuje dobré jedlo

Doprajte si svoje obľúbené jedlo ešte chutnejšie bez väčšieho úsilia. Na varenie zeleniny, rýb, mäsa, chleba a dokonca aj zákuskov používajte paru, aby ste dostali chrumkavé vonkajšie okraje a nadýchané vnútro plné chuti.


Objavte naše rúry SteamBoost



Ohodnoťte svoj spotrebič
Ohodnoťte svoj spotrebič

Váš názor je pre nás dôležitý. Ceníme si každú recenziu, ktorá hodnotí používanie spotrebiča a výsledky, ktoré dosahuje. Budeme preto radi, ak sa aj vy podelíte o svoje skúsenosti so spotrebičom.