Losos pečený s čili papričkami

Losos pečený s čili papričkami

sušenými paradajkami a kaparami, zemiaková kaša

Podávajte obľúbenú rybu na ostrejší spôsob podľa receptu Antonína Bradáča.

Ingrediencie na lososa pečeného s chilli papričkami

Ingrediencie na 4 porcie

800 g filiet z lososa s kožou, 50 g sušených paradajok v olivovom oleji, 30 g kapár v náleve, 3 čili papričky, 5 ks cherry paradajok, 1 kg zemiakov, 350 ml plnotučného mlieka, 150 g masla, olivový olej, soľ

Čas prípravy: 30 - 40 min (zemiaky) | teplota: 96 °C / 190 °C | Vlhká para (zemiaky) / Horúca para (losos)

Postup

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky
a nasypeme do dierovanej nádoby. Osolíme a dáme
 do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 30 – 40 minút. Po uvarení zemiaky rozmixujeme, pridáme maslo, teplé mlieko a dochutíme soľou. Kašu odložíme na teplé miesto, kým sa upečie losos, alebo pred podávaním zohrejeme v rúre.

Lososa očistíme od šupín a prípadných kostí, kožu na rybe ponecháme. Filety preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom
a osolíme. Kapary, sušené paradajky, cherry paradajky a čili papričky nasekáme na menšie kúsky a nasypeme na lososa. Do stredu mäsa zapichneme teplotnú sondu a dáme piecť do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Horúca para 190 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 65 °C.

Po upečení nakrájame rybu na jednotlivé porcie a podávame so zemiakovou kašou.