Silvestrovské koktaily

4 tipy na silvestrovské koktaily

Silvestrovské oslavy sa nezaobídu bez koktailov. Najznámejší z nich je Margarita, pôvodom z Mexika, ktorej základom je tequila, pomarančový likér Cointreau alebo Curacao a, samozrejme, limetková šťava.

Vyskúšajte 4 variácie tohto tradičného miešaného nápoja, ktoré sme pre vás pripravili vo sviatočne ladených kombináciách s vôňou Vianoc a prichádzajúceho nového roka.

Pri príprave koktailov sa nezaobídete bez mixéra, ktorý hravo zvládne rozdrviť ľad.

Čučoriedková margarita

Teraz nastal čas vytiahnuť z mrazničky čučoriedky, ktoré ste si počas leta nazbierali pri prechádzkach v lese. Čučoriedky dajte do mixéra spolu s ľadom a rozmixujte. Ľadovú zmes premiešajte so základnými ingredienciami:

7 dielov tequily
4 diely Blue Curacao
3 diely limetkovej šťavy

Margarita a grep

Grep má príjemné horkastú chuť a k tomuto koktailu sa skvele hodí. Decentne doplní pomarančový likér a tradičnému receptu dodá svieži nádych.

Grep olúpte a zbavte šupiek. Vložte ho do mixéra a rozmixujte. Potom pridajte ľad a vytvorte grepovú ľadovú triešť. Napokon zmiešajte s Margaritou:

7 dielov tequily
4 diely Cointreau alebo Curacao
3 diely limetkovej šťavy

Margarita a jablčný cider

Jablko, škorica a badián. Tieto tri prísady k sebe neodmysliteľne patria a kombinácia ich chutí a vôní prijemne navodzuje sviatočnú atmosféru. Na prípravu koktailu budete potrebovať:

1 celý badián
2 celé škorice
jablčný cider

Spolu krátko povarte, aby sa uvoľnila chuť škorice a badiánu. Potom nechajte vychladnúť. Zmiešajte s rozdrveným ľadom a tradičným základom Margarity:

7 dielov tequily
4 diely Cointreau alebo Curacao
3 diely limetkovej šťavy
2 diely vareného cideru

Kokosová margarita

Kokos nás už tradične sprevádza vianočnými sviatkami v podobe pusiniek alebo rumových guličiek obaľovaných práve v strúhanom kokose. Prečo teda neskombinovať túto obľúbenú ingredienciu aj s koktailom? Stačí spojiť kokosový krém s tradičným receptom na Margaritu a všetko dôkladne premiešať v mixéri.

7 dielov tequily
4 diely Cointreau alebo Curacao
3 diely limetkovej šťavy
2 diely kokosového krému