![](/siteassets/regional-assets/emea/czech-republicslovakia/local-hub/recipes/h.-airfryer-fritezy/03.-bao-buns/bao-buns-2880x960.jpg?width=768&quality=70&mode=crop)
Bao Buns s trhaným kačacím mäsom a mätou
Ingrediencie
600 g filé z lososa, najlepšie s kožou, 1 lyžica korenia, 1 pomaranč, 1 lyžička soli
![Bao Buns s trhaným kačacím mäsom a mätou](/siteassets/regional-assets/emea/czech-republicslovakia/local-hub/recipes/h.-airfryer-fritezy/03.-bao-buns/bao-buns-1164x1552.jpg?width=280&quality=70&mode=crop)
Postup
- Kačacie prsia poriadne nasolíme a okoreníme a dáme ich piecť do teplovzdušnej parnej fritézy na program AirFry + para na 120°C 2 hodiny. Upečené mäso natrháme a zmiešame podľa chuti s barbecue omáčkou.
- Počas pečenia mäsa si pripravíme cesto na Bao Buns. Vo vlažnom mlieku roztopíme cukor a droždie. Necháme ho pár minút aktivovať.
- Múku zmiešame so sódou bikarbónou, kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej, ocot a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.
- Cesto rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku a vykrajujeme asi 8 cm krúžky.
- Cesto potrieme olejom, preložíme na polovicu a ukladáme na vystrihnuté štvorce z papiera na pečenie. Žemličky necháme asi 15 minút podkysnúť.
- Vykysnuté žemličky spolu s papierom na pečenie poukladáme do koša parnej teplovzdušnej fritézy, nastavíme funkciu Steam, teplotu 100 °C a paríme ich 12 minút.
- Bao Buns naplníme trhaným kačacím mäsom, zeleninou a lístkami mäty.
![Fritéza s jídlem](/siteassets/regional-assets/emea/czech-republicslovakia/local-hub/recipes/h.-airfryer-fritezy/01.-losos-s-koenim/friteza-eaf3b-1136x640.jpg?width=280&quality=70&mode=crop)