Kokosky

Kokosky

Nadýchané kokosky

s mandľovými plátkami

Kokosky a Vianoce k sebe jednoducho patria. Objavte recept od Kitchen story, na ktorý vám budú stačiť len štyri ingrediencie a kvalitná rúra.

Ingrediencie

Na dva plechy budete potrebovať:

2 bielky, 120 g cukru múčka, 70 g strúhaného kokosu, 30 g mandľových plátkov

Príprava: 10 minút

Pečenie: 15 minút

Postup

  1. Rúru predhrejte na 140 °C. Vo žiaruvzdornej miske vyšľahajte z bielkov sneh. Misku potom položte do vodného kúpeľa a pokračujte v šľahaní. Postupne do snehu zapracujte múčkový cukor. Po 3 minútach šľahanie odstavte a nechajte vychladnúť.
  2. Do snehu opatrne vmiešajte strúhaný kokos a mandľové plátky.
  3. Plech vyložte papierom na pečenie a lyžičkou naň vytvarujte malé kôpky. Pečte asi 15 minút. Hotové kokosky nechajte na plechu vychladnúť.