Morský vlk pečený v soľnej kruste

Z multifunkčnej parnej rúry

Upečte si rybu v soľnej kruste. Je to úplne jednoduché a výsledok je úžasný.

Prísady na morského vlka pečeného v soľnej kruste

1 morský vlk s hmotnosťou 700 g, 700 g hrubozrnnej morskej soli, 50 ml vody, citrón, čerstvý tymian, 1 vaječný bielok

Príprava

1/ Pripravte si morského vlka

Morského vlka vypitveme a odrežeme plutvy. Kožu a šupiny na rybe necháme. Opláchneme pod tečúcou vodou a dôkladne osušíme. Do brušnej dutiny vložíme dva plátky citróna a vetvičku tymianu.

2/ Soľné cestičko

Z bielka, 50 ml vody a hrubozrnnej soli vypracujeme cestičko. Polovicu zmesi rozložíme na plechu vystlanom papierom na pečenie, do stredu položíme rybu a celú ju prikryjeme druhou polovicou soľnej zmesi. 

3/ Upečte rybu v rúre

Pečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie 200 °C, čas približne 30 minút. Z upečenej ryby opatrne odstránime soľnú krustu a kožu. Morského vlka vykostíme a môžeme servírovať.