Pikantný tekvicový hummus

Pikantný tekvicový hummus

Hummus je tradičným pokrmom Blízkeho východu, kde sa izraelské a arabské rodiny už stáročia dohadujú, čia receptúra tejto pochúťky je tá najlepšia.

Najčastejšie sa pripravuje z cícera, olivového oleja a citrónovej šťavy. My pre vás máme netradičnú variáciu z pečenej tekvice s pikantnými papričkami jalapeños.

Ingrediencie

550 g pečenej tekvice, 400 bielých fazúľ, 2 limetky, 1 strúžik cesnaku, 3 polievkové lyžice, olivového oleja, 2 lyžice nasekaných nakladaných jalapeños, 1 polievková lyžica tahini, 1 lyžica jablčného octu, 2 lyžičky kukurice, 1 lyžička mletej papriky, 1 lyžička sušených čili vločiek, soľ, korenie

Pikantný tekvicový hummus

Postup

  1. Olúpanú a nakrájanú tekvicu rozložte na plech s papierom na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri 200 °C cca 10-15 minút domäkka.
  2. Mierne vychladnutú tekvicu dajte do kuchynského robota spolu s ďalšími ingredienciami, čiže s fazuľou, limetkovou šťavou, cesnakom, olivovým olejom, papričkami jalapeños, tahini, jablčným octom, kukuricou a mletou paprikou.
  3. Všetko rozmixujte dohladka a prípadne ešte dochuťte soľou a korením. Na záver pridajte sušené čili vločky.