Ingrediencie na čokoládový piškótový koláč
(t. j. jeden 16 cm čokoládový koláč)
Piškótový koláč
3 veľké vajcia, 80 g cukru, 30 g zemiakového škrobu, 40 g múky, 2 lyžice kakaového prášku, 1,5 lyžičky prášku do pečenia
Plnka z tmavej čokolády
200 ml vysokopercentnej smotany, 90 g cukru, 260 nasekanej tmavej čokolády, 30 g masla
Ako na to

1) Pripravte si cesto
V mise na miešanie vymiešajte tri vajcia s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Zmes prelejte do misky šľahača a šľahajte, kým nenadobudne trojnásobný objem. S naším kuchynským robotom je šľahanie mimoriadne jednoduché. Potom cez sitko preosejte zemiakový škrob s múkou, kakaovým práškom a práškom na pečenie. Suché prísady následne primiešajte k vaječnej zmesi. Cesto vlejte do 16 cm širokej okrúhlej formy na koláč.

2) Para zabezpečí nadýchané cesto
Do dutiny parnej rúry nalejte 100 ml vody. Ovládač otočte na symbol SteamBake a rúru predhrejte na 180 °C. Stlačte tlačidlo SteamBake a počkajte päť minút. Koláč vložte do rúry a pečte 25 minút, alebo kým nebude piškótové cesto upečené. Koláč pred zdobením nechajte úplne vychladnúť na drôtenom rošte.

3) Pripravte si hodvábne jemný krém
Smotanu a cukor priveďte v rajnici do varu. Horúcou smotanovou zmesou polejte maslo a nakrájanú tmavú čokoládu. Počkajte dve minúty a potom zmes vyšľahajte metličkou, kým nebude hodvábne hladká.

4) Naaranžujte svoj výtvor
Teraz rozrežte piškótový koláč na dve rovnako veľké vrstvy. Polovicu krému rovnomerne roztrite na jednu polovicu koláča. Navrch položte druhú polovicu koláča a rovnomerne ju potrite zvyšným krémom až k okrajom. Koláč vložte do chladničky približne na 20 minút, alebo kým krém nestuhne. Doprajte si poriadny kus a nezabudnite sa podeliť!