Prísady pre crème brûlée
(päť 100 g porcií)
400 g vysokopercentnej smotany, 6 žĺtok, 80 g cukru, jeden vanilkový struk (zoškrabaný stred)
Ako na to

1) Zmiešajte puding
Použite kuchynského robota na dokonalé zmiešanie cukru, smotany, zoškrabanej vanilkovej drene a vaječných žĺtkov. Alebo si vyhraďte trochu viac času a zmiešajte ich ručne. Potom nalejte zmes do ohňovzdorných zapekacích foriem.

Dopracujte sa k lepšiemu pečeniu šľahaním a miešaním. Náš robot zjednoduší ťažké úkony, aby ste mali viac času na to zábavnejšie.

2) Pripravte rúru
Použitím pary na upečenie tohto kvalitného dezertu zachováte miernu vanilkovú príchuť a konzistenciu pudingu. Do dutiny parnej rúry jednoducho nalejte 100 ml vody. Otočte ovládač na symbol SteamBake a nahrejte rúru na 120 °C a stlačte tlačidlo SteamBake. Pokojne si sadnite a počkajte 5 minút.

3) Nastavte, posypte, pripravte
Po piatich minútach, keď mala rúra dosť času na prispôsobenie, môžete do rúry vložiť crème brûlée. Pečte 30 minút, kým nebude puding uprostred mierne kolísavý. Potom puding nechajte vychladnúť v chladničke minimálne 3 hodiny, kým nebude pevný. Povrch crème brûlée posypte cukrom a skaramelizujte ho flambovacou pištoľou. Takto dodáte vašim pudingom tú povestnú chrumkavosť. Dobrú chuť!