Nepečený citrónovomangový cheesecake

Nepečený citrónovomangový cheesecake

Tento dezert je dnes obľúbený po celom svete. Jeho pôvod siaha oveľa ďalej do minulosti, než by sa zdalo. Tvarohové torty boli totiž známe už pred 4000 rokmi v starovekom Grécku. Pôvodne išlo o jednoduchý recept z pšeničnej múky, medu a syra. Dnes však máme veľa vynikajúcich verzií s čokoládou alebo ovocím. Vyskúšajte tú našu.

Ingrediencie

Spodná vrstva: 85 g mäkkých čerstvých datlí, 1 polievková lyžica kokosového oleja, 2 polievkové lyžice vody, ⅔ hrnčeka ľahko opražených ovsených vločiek, ¾ lyžičky škorice, ⅓ lyžičky kardamónu, ⅕ lyžičky vanilkového prášku, ⅕ lyžičky soli

Vrchná vrstva: ¾ hrnčeka raw kešu orieškov namočených cez noc, 1 hrnček nakrájaného manga, kôra z 1 citróna, 7 polievkových lyžíc šťavy z citróna, 2,5 polievkové lyžice sirupu z agáve, ⅕ lyžičky vanilkového prášku, štipka soli

Postup

  1. V mixéri zmixujte datle s kokosovým olejom a vodou do hladkej kaše. Pridajte opražené ovsené vločky a korenie a rýchlo zmiešajte, pokým sa všetky ingrediencie nespoja. Výsledkom by malo byť ľahko textúrované cesto, z ktorého vytvoríme guľu. Potom cesto rukami vytlačte do tortovej formy.

  2. Namáčané kešu oriešky vyberte z vody a rozmixujte ich v silnom mixéri. Pridajte mango a zvyšok ingrediencií a mixujte do zamatovo hladkej konzistencie. Ak má váš mixér problémy s príliš hutnou konzistenciou, môžete pridať trocha vody.

  3. Hotovú zmes nalejte na spodnú vrstvu v tortovej forme a uložte do chladničky minimálne na 4-6 hodín. Vyberte 15-20 minút pred servírovaním a ozdobte plátkami citróna alebo lesnými plodmi.
Kompaktný mixér Explore 7 E7TB
Kompaktný mixér Explore 7 E7TB

Nový mixér radu Explore 7 v  zlatistej farbe pripraví vynikajúce jedlo jediným stlačením tlačidla. Technológia PowerTilt® stráži optimálne nastavenie rýchlosti a zároveň udržuje nízku teplotu, aby si všetky mixované ingrediencie zachovali maximum vitamínov a živín, prirodzenú farbu a chuť. S prednastavenými recepty budú mať polievky, smoothie a šťavy vždy perfektnú konzistenciu.