Bravčová panenka

Bravčová panenka s petržlenovým pestom

 

Bravčová panenka je veľmi chutné a jemné mäso, ktoré vyžaduje šetrnú úpravu, aby zostalo šťavnaté. Výborne sa k nej hodí správne ochutené petržlenové pesto s cesnakom, orieškami a parmezánom. Tento nenáročný recept ozvláštni váš každodenný jedálniček aj sviatočnú hostinu.

Ingrediencie

1 bravčová panenka, 1 vetvička rozmarínu, 1 lyžička masla, 1 strúčik cesnaku a 1 lyžička soli

Pesto: 

60 g jemnej petržlenovej vňate, 1 strúčik cesnaku, 20 g píniových orieškov, 50 g nastrúhaného parmezánu, 100 ml olivového oleja, soľ, čierne korenie

Bravčová panenka s petržlenovým pestom

Postup

  1. Panenku osolíme, vložíme do vákuovacieho vrecka spolu s maslom, vetvičkou rozmarínu a cesnakom a zavákuujeme.

  2. Varíme v režime Vákuové varenie na 58 °C 90 minút.

  3. Po uplynutí času opečieme na rozpálenej panvici a podávame.

  4. Všetky ingrediencie na pesto vložíme do mažiaru a rozdrvíme alebo rozmixujeme dohladka.

Vestavná parní trouba SteamPro KOAAS31WX
Vstavaná parná rúra SteamPro KOAAS31WX

Trouba 900 SteamPro s funkciou Steamify® vám umožní variť, piecť, grilovať alebo pripravovať jedlo v pare či vo vákuu a zakaždým s profesionálnym výsledkom. Stačí len nastaviť teplotu a funkcia Steamify® sama zvolí tú správnu úroveň pary za vás.